Monday, June 6, 2011

Cum imi aleg o pereche noua de casti ? Pareri despre castile AIAIAI TMA-1


Daca te intereseaza felul in care se aude o pereche de casti si nu ai sansa sa le probezi, cauta "raspunsul in frecventa" in forma grafica, precum poza de mai jos.





Click aici pentru Review si Poze

AIAIAI TMA-1 sunt casti de club, intrucat se vede clar k au o amplificare accentuata a frecventelor joase. Cele pentru Studio, tind sa aibe nivelul de amplificare egal pe toate frecventele.

A nu se uita k fiecare pereche de urechi are o "setare" diferita, iar parerile vor fi intotdeauna impartite. De aceea un ochi bun si specificatii tehnice direct de la producator, sunt cel mai bun advisor pentru cumpararea de noi casti profi!

Tot la specificatii trebuie cautat in special:

Presiunea sunetului, masurata in decibeli. Majoritatea castilor bune au peste 100-110 db ...

Puterea maxima admisa si redata la distorsiunile prezentate. Puterea se masoara in mW. Daca ai niste casti care suporta maxim 100 mW precum AIAIAI TMA-1, nu le forta cu un volum puternic. (Sfat pt DJ: ATENTIE!! Majoritatea mixerelor de club au o amplificare pe casti mai mare decat suporta majoritatea castilor !! Dai volum tare => fortezi castile, auzi distorsionat si automat te chinui sa mixezi si nu mai zic de impactul asupra urechilor tale, si reduci durata de viata a castilor tale!) Daca vrei volum mai puternic, ia-ti o pereche de casti cu o putere admisa mai mare, precum castile Audio Technica ATH-PRO700 care au 3500 mW, la care automat poti da un volum mai mare fara distorsiuni.

Marimea difuzorului. Cele mai puternice au 50mm in diametru.

Impedanta. Impedanta este ca o rezistenta electrica. Din scoala stim ca U=R*I si Puterea=U*I=R*I*I => Rezistenta/Impedanta este in raport direct cu Puterea!! Daca iti iei casti cu Putere mare, vor avea si o Impedanta mare! Sunt si disproportii, de aceea trebuiesc cautate valori medii ale impedantei.

Sunt si cazuri cu casti cu impedanta foarte mare. In acest caz puterea va fi diminuata la un volum de intrare normal.

Acestea 3, Puterea, Marimea difuzorului, Raspuns in Frecventa, sunt cele mai importante caracteristici ce trebuiesc luate in vedere la achizitionarea de noi casti.

De curiozitate o sa testez si eu castile TMA-1 ...

Site Producator: http://www.aiaiai.dk/all-products/tma-1.html

No comments: